Refsnæslund Islandsheste, er smukt beliggende på Vestsjælland, i det kuperede landskab på nordsiden af Røsnæs som nabo til skov og strand.

 

Marie-Louise er stedets drivende kraft omkring ridning, undervisning, træning og salg, assisteret af Jens , der hovedsaglig tager sig af de praktiske ting omkring driften af skov og landbrug og pasning af hestene. Hun er tidligere lektor i pædagogik og driver Skolen for rideterapi sammen med Cand. psyk Gerd Weber, har B instruktør uddannelse fra DI, C. træner kursus, er kinisiolog, Reiki healer og har arbejdet med systemisk familieterapi.

 

Vi opkvalificerer løbende gennem deltagelse i kurser og studierejser.

 

Virksomheden (tidl. Stutteri Palmevænge) blev momsregistreret i 1976 og startede oprindeligt som et “vallak stutteri”, hvor vi opkøbte islændere som andre havde opgivet , trænede dem op igen og solgte dem videre til ejere, som de passede bedre til. Senere købte vi en god kåret ridehoppe, Glofaxa f. Langelandsgården,som vi ikke kunne lade være at avle på. Det gik rigtig godt og flere af hendes afkom blev ligeledes kåret. På et tidspunkt fik vi byttet os til en hingsteplag, Reddi f. Lykkegården, opdrættet af Winnie Klarlund.

 

Ham red Marie-Louise til. Johan Skulason red ham til kåring og konkurencer. Senere satte han Verdens rekord i 150 m. pasløb med Gudmundur Björgvinson som rytter.

 

I 1998 købte vi den 1kl. kårede hoppe Skima f. Tunguhalsi og 1kl. hingsten Ferill f. Hafsteinsstödum fra Island, for at give vores avl et kvalitetsløft, der kunne give os glæder i årene fremover.

 

I de senere år, er der skruet meget ned for avlen, således at vi nu mere koncentrerer os om kurser og ridning.